Despre oDC – DC++

oDC – Generalitati

oDC are o interfata simpla si usor de inteles, utilizizatorii se pot conecta la unul sau mai multe huburi si pot folosi functia de cautare in doar cateva momente de la instalarea programului. Rezultatele cautarii sunt afisate intr-o lista detaliata, acestea fiind afisate in mod constant pe masura ce provin de la huburi, cautarile de fapt sunt facute de softul instalat pe huburi.

Downloadul se face alegand fisierul dorit si cu un dubluclick acesta va fi mutat in partea de jos a ferestrei, unde va fi afisat si progresul descararii.

Diferente intre programe

Clientii DC++ se diferentiaza in principal prin metodele de conectare:
– clienti care descarca dintr-o singura sursa (ca exemplu DC++, oDC, DCDM)
– clienti care descarca din mai multe surse(descarcare prin segmente, ca ex: Strong DC, Zion++, LDC, Rev DC)
Obs. Aici avem avantaje si dezavantaje: clientii care descarca dintr-o singura sursa fiind mai stabili, iar cei care descarca prin segmente fiind mai rapizi (descarca cate o bucata din fisier de la mai multi useri deci viteza totala creste)

CE ESTE UN HUB

HUB-ul este o “adresă” la care se conectează utilizatorii ce folosesc un client Direct Connection ( program compatibil DC++ ).
In timp DC-ul a devenit cea mai folosită metoda de file sharing deoarece dă posibilitatea utilizatorilor să descarce fisiere unii de la altii si in acelasi timp să si discute pe chat sau in privat. Transferurile au loc direct intre clientii huburilor si nu sunt influentate de huburi . Pentru o lista de huburi romanesti puteti vizita sectiune respectiva :